Pallevogne fås i mange udgaver

Enhver, der har den mindste berøring med transportbranchen støder ustandseligt på pallevogne, men for den uindviede kan jeg fortælle, at der er tale om et løfteaggregat med hjul. Det bruges til at løfte paller op fra jorden og flytte dem rundt. En pallevogn er normalt håndbetjent, men de fås også med motor – så kalder man dem bare trucks i stedet. Pallevognen er formentlig det vigtigst redskab i hele transportbranchen, og de findes overalt på lagre og i lastbiler. Som med så meget andet, er der i tidens løb udviklet specielle versioner til at afhjælpe diverse behov.

Pallevogne med specielle features

I dag fås der f.eks. pallevogne med monteret vægt. Det betyder, at man med det samme kan aflæse pallens vægt, og overstå både vejning og flytning i en arbejdsgang. Det siger sig selv, at det kan være meget tidsbesparende, og selv om en pallevogn med vægt er en dyr investering, kan den sagtens være en god investering pga. tidsbesparelsen. Hvis en lastbil skal have læsset 30 paller, som ellers skulle vejes individuelt, kan der sagtens være sparet 10-15 minutter eller mere, og det har stor værdi med de høje timelønninger der er gældende i dagens Danmark.

Pallevogne benyttes mest i almindelige lagermiljøer og på lastbiler, men der kan være særlige miljøer, som stiller specielle krav til udstyret. F.eks. fås pallevogne også med rustfri overfladebehandling, så de kan holdes hygiejniske, f.eks. i forbindelse med håndtering af fødevarer. Hjulene fås også med særlige belægninger, afhængigt af hvilket underlag de skal køre optimalt på.