Sæsonen for rens af tagrender er ovre os

I takt med at vejret stille og roligt bliver bedre og bedre og sommeren så småt står for døren. Er det ved at være tid til at give hjemmet en ordentlig omgang forårsrengøringen. Når både hus og have er blevet ordnet og der ikke længere er hængepartier rundt omkring, kan sommeren og dens mange aktiviteter nemlig nydes i fulde drag uden en nagende samvittighed over de manglende opgaver derhjemme. En ting man nok ofte glemmer at få ordnet så ofte som man burde, er rens af ens tagrender. Derfor er det oplagt at få dette gjort henover foråret, så de står klar til sommeren og er fri for vinteren og efterårets efterladenskaber.

Få renset tagrenderne og undgå en masse problemer

 

Alle bygninger har selvsagt tagrender, uanset om man er privat husejer eller bor i en ejerforening af lejligheder. Derfor kan man heller ikke vende det blinde øje til en opgave som rensning af tagrender, blot fordi man har bolig i en lejlighed. Desværre er der mange som glemmer at få renset deres tagrender så ofte som man bør få det gjort. Henover året vil der samle sig blade, grene og mos i ens tagrender. Et hus rammes i gennemsnit af omkring 100 tons vand i løbet af et år, alt dette vand skal ledes et eller andet sted hen. Men hvis tagrender er blokeret vil vandets vej blive henover kanten og ned af muren. Derfor er det vigtigt at holde ens tagrender rene og få dem renset jævnligt. Faktisk anbefales det at man renser sine tagrender mindst én gang om året. Forsømmes dette, kan det have forskellige irriterende konsekvenser for en.

En ting er at det er meget irriterende at blive ramt af det vand der vil falde ud over siden på tagrenden. Noget andet er de mange utrolig dyre konsekvenser det kan have. Når vandet kommer ud over tagrenden, vil det ofte rende ned af husets murer. Fugten fra vandet kan medfører mange skader på muren. Det kan give frostsprængninger om vinteren og hen over tid kan fugten i væggene skabe grobund for svamp, ja sågar skimmelsvamp, både på de udvendige og indvendige mure. Sådanne skader kan i sig selv være meget dyre at få repareret. Men ofte skal det også betales ud af egen lomme, i det mange forsikringer ikke dækker skader forårsaget af manglende rensning af tagrender.

Lad de professionelle om at rense tagrenderne

Det kan dog være en overvældende og besværlig opgave at skulle rense tagrender. Derfor tyer mange til professionel hjælp i stedet. På den måde undgår man at skulle sætte livet på spil, mens man bevæger sig op på bygningens tag. Det kan især være farligt at forsøge sig på en sådan opgave, hvis det er for at rense tagrenderne på et lejlighedskompleks, da bygninger som disse kan være utrolig høje. Der er mange virksomheder som specialiserer sig inden for rens af tagrender, både på boligkomplekser og af private huse. Nogle har endda udstyret til at kunne klare begge former for opgaver, selv hvis en bygning er 19 meter høj.

 

 

Derudover kan det også sparer dig en masse tid at hyre et firma til at stå for rensningen af bygningens tagrender. Da det ofte tager langt længere tid at udføre en opgave man ikke er vant til at udføre til daglig. Samtidig kan det måske være svært at få renset tagrenderne ordentligt, i det at man ikke har det rette udstyr eller håndelag til at udføre opgaven.  Brug din tid fornuftigt. Hav både kvaliteten af arbejdets udførelse og din egen personlige sikkerhed i tanke og lad rens af tagrender blive gjort af nogle professionelle.