Giv køkkenet et nyt udtryk med retro tapet

De seneste par år, har det været moderne at holde sig til det minimalistiske og stilrene udtryk. Dette gælder særligt i rum såsom badeværelset og køkkenet, hvor de rene linjer har været utrolig populære. Dette skyldes selvfølgelig den generelle tilknytning til minimalismen, som har hersket både i arkitektur, indretning, mode samt måden at leve på. Denne stil lever fortsat i bedste velgående, og det varer sikkert længe før denne stil begynder at ændre sig. Dog kan man alligevel se, at flere og flere vælger at udfordre dette udtryk lidt, og som det altid er, så vil en trend oftest blive mødt af en modsætning. Man ser langsom, hvordan der kommer flere mønstre og farver ind i særligt køkkenet, hvilket eksempelvis ses gennem keramik. Der er nemlig mange måder, man kan holde fast i det rene linjer, men samtidig giver rummene lidt mere personlighed.

 

Mens nogen blot vælger at smide lidt mønstre og farver ind i boligen, er der andre, der ønsker at gå fuldstændig imod den moderne og minimalistiske stil. Dette gøres eksempelvis ved at pynte køkkenet med et retro tapet. Når man snakker retro tapet, vil de fleste komme til at tænke på noget med en masser farver, som var dominerende i løbet af 70’erne. Derfor er det altså også en stil, som er meget langt fra den, som man ellers ser i dag. Dog kan det være med til at give køkkenet et særligt og personligt udtryk, som man ikke ser mange andre steder. Det er særligt, hvis man er træt af den måske lidt kedelige stil, at man kan få lyst til at udsmykke sit køkken med et tapet i mange farver og med mønstre. Det kan give lidt mere spænding i hverdagen, og være med til at gøre boligen mere personlig.

Brug retro tapet i andre rum

Da køkkenet er et rum, som kan være svært at indrette, hvis ikke man holder de klare og rene linjer, kan det måske også føles som lidt et sats, hvis man vælger at udsmykke netop dette rum med retro tapet. Dog kan man sagtens gøre brug af et smart tapet i nogle af de andre rum i boligen. Særlig i rum såsom entréen kan det give en helt særlig stemning, hvis man vælger at få et farverigt tapet. Da man sjældent har specielt mange møblet i entréen, kan det være smart med et tapet, hvis man forsøger at give lidt liv til dette rum. Dog kan man også give stuen eller spiseområdet et friskt pust, hvis man finder et flot tapet, der passer ind sammen med resten af møblerne. Selvom det umiddelbart måske kan virke som en udfordrende opgave at skulle få indrettet et rum, hvor væggene er dækket af et fjollet tapet, vil man faktisk opleve, at det er langt nemmere, end man umiddelbart skulle have troet.

Find det rette retro tapet til jeres bolig

Når man snakker om tapet, der er inspireret fra 70’erne, kan man hurtigt komme til at tage alle tapeter under en kam. Dog er der en kæmpe variation i de forskellige tapeter, og man kan derfor med fordel kigge på de forskellige muligheder, hvis man går med idéen om at dekorere et rum med et  pænt og personligt retro tapet. Dog kan man være sikker på, at de mulige tapeter vil have den ting til fælles, at de sjældent er kedelige. Farver og mønstre vil være dominerende, og særlig farver såsom gul, orange og lilla vil være at finde på mange af tapeterne. Derudover vil mønstrene ofte være blomstrede eller med forskellige geometriske figurer.