Duebekæmpelse duer fordi duer ikke duer

Duebekæmpelse

Duebekæmpelse – har luftens rotter en chance?

Jeg havde en gang en lejlighed med en balkon. Og den skønneste udsigt. Men jeg var aldrig derude. Og jeg nød aldrig den skønne udsigt. For balkonen var fyldt med efterladenskaber fra duer, der åbenbart elskede min balkon mere end mig. Den eneste løsning ifølge udlejer var åbenbart at sætte et net op på samtlige balkoner. Det tog min fornøjelse ved at opholde mig derude. Jeg flyttede.

Duen er et skadedyr. Punktum.

Hvad er incitamenterne til duebekæmpelse?

Duebekæmpelse

Med ekskrementer og redemateriale tilsviner duer på meget kort tid de steder, de har udvalgt som yngle- eller opholdssted – eksempelvis lofter, facadevægge, tage, fortove, skulpturer, torve og legepladser.
Due-ekskrementer kan indeholde salmonella bakterier. Både duen og deres rede indeholder ofte lus, lopper, mider og klannere som udklækkes i redematerialet. Man bør derfor i egen interesse fokusere på en løsning på problemet.

Fordi duers opførsel på på visse områder minder meget om rotters, kalder mange dem for ”flyvende rotter”. Et charmerende øgenavn.

Duebekæmpelse tager de professionelle sig af

Duer er utroligt vedholdende, hvis de først har udset sig et godt opholdssted, og de kan være mere vanskelige at få fjernet end man umiddelbart forestiller sig.

Kontakt en professionel virksomhed for rådgivning om præventiv og aktiv duebekæmpelse.

Duebekæmpelse

Duebekæmpelse – nogle mener at gode duer er døde duer!

Man gennemgår gerne din ejendom for problemer som ødelagte vinduer eller tagventilations-åbninger og eventuelle  uhensigtsmæssige bygnings-detaljer, som duerne benytter.

En skadedyrs-bekæmper vil, hvis det er muligt, arrangere due-sikring – udspændt stålwire eller montering af ”due-pigge” der opsættes på steder, hvor duen ynder at opholde sig – som fjerner duens mulighed for at opholde sig det pågældende sted. Men duebekæmpelse omfatter også indfangning og aflivning af duer.

Hvis duen har haft mulighed til at benytte åbne loftrum igennem længere tid, vil der efterfølgende være behov for desinficering og rengøring.

Mvh Nina Kastendun

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *